AcasăNewsFrunda: "UDMR are ultima sansa de a iesi de la guvernare!"

Frunda: „UDMR are ultima sansa de a iesi de la guvernare!”

Senatorul Gyorgy Frunda a declarat, luni, la RFI, ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania are „ultima sansa” sa iasa de la guvernare, el precizand totodata ca nu agreeaza ideea unui premier tehnocrat.

„Eu nu elimin posibilitatea alegerilor anticipate. In mod cert, presedintele republicii are sondaje de opinie nepublice, are la indemana informatii nepublice pe care le ia in considerare, are in vedere trendul PDL-ului si viitoarea organizare a esichierului parlamentar din Romania si in functie de aceasta va decide daca va declansa sau nu alegerile anticipate. Pentru asta, fiecare partid parlamentar ar trebui sa fie de acord cu alegerile anticipate”, a declarat Frunda.

Senatorul UDMR a mai spus ca nu crede in ideea unui premier tehnocrat. „Eu nu cred in asta, de fapt nu vad cine ar fi un tehnocrat. Ar insemna sa fie un tehnocrat o persoana din afara sferei politice, un om care nu este sau nu a fost membru de partid, care vine sa administreze treburile tarii pentru cateva luni de zile. Atata timp cat un premier ca Emil Boc, care este presedintele celui mai mare partid din Romania la ora actuala, nu a reusit sa aiba un suport stabil parlamentar, nu cred ca o persoana care nu are un spate politic bine definit poate sa faca lucrurile pe care nu le-a facut actualul prim-ministru inca in functie”, a spus el.

El a mai spus ca UDMR ar trebui sa iasa din coalitia de la guvernare si sa ceara alegeri anticipate, dupa demisia premierului Emil Boc. In opinia lui Frunda, ar fi necesara o sedinta extraordinara a Consiliului Reprezentantilor zilele acestea.

„Cred ca trebuie sa decidem ramanerea la guvernare sau iesirea de la guvernare. Eu cred ca este ultima sansa sa iesim de la guvernare. Daca acum nu o facem, dupa ziua de azi sau dupa saptamana aceasta, nu vom avea posibilitatea sa iesim de la guvernare, eventual sa fim lasati in afara guvernarii. Vazand ceea ce s-a intamplat, vazand ca in domeniul economic, financiar, social, Guvernul nu a reusit sa realizeze ceea ce a fost in pactul incheiat primavara trecuta, cred ca decizia politica corecta este iesirea de la guvernare si pledarea UDMR-ului pentru alegeri anticipate. De altfel, martea trecuta, in sedinta grupurilor reunite ale UDMR, marea majoritate a colegilor deputati si senatori am pledat pentru alegeri anticipate”, a spus senatorul UDMR.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului. Presedintele Traian Basescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din functia de prim-ministru si a semnat decretul de numire a lui Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern.

author avatar
Ciprian Purice
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger