AcasăNewsFripturistii maghiari intre ei

Fripturistii maghiari intre ei

Laszlo TokesLaszlo Tokes rămâne fără decorația de la Cotroceni. Cum justifică decizia magistrații Curții de Apel București

Adversar inversunat al ”moderatului” UDMR, Laszlo Tokes ii acuza pe maghiarii din Uniune ca s-au capatuit tradand idealul autonomiei teritoriale in intelegerile secrete facute, inca din 1990, cu politicienii romani majoritari.

Laszlo TokesDesi a profitat el insusi cat de mult a putut de pe urma Revolutiei din decembrie 1989, pastorul reformat Laszlo Tokes ii acuza pe udemeristi ca inca din primii ani dupa 1990 ”au adoptat un pact” care le-a adus pozitii in mai toate guvernele postdecembriste – pact in care sacrificata a fost taman autonomia teritoariala fara de care nu pot respira extremistii maghiari. ”UDMR duce o politica de inducere in eroare si perfida, incat la fiecare alegeri sustine autonomia si dupa aceea uita. Eu cred ca la Pactul de la Neptun s-au inteles, s-a acceptat un pact secret (…) prin care renunta de fapt la reprezentarea autonomiei si in schimb pot dobandi scaune in Parlament sau in Guvernul Romaniei”, a tunat Tokes. Si cum gura adversarului adevar graieste, Tokes descrie corect comportamentul UDMR, care de 27 de ani si-a vandut sustinerea parlamentara doar in schimbul unor functii, favoruri si avantaje, atat personale cat si la nivel de etnie. Realitatea este ca fripturisti sunt si udemeristii si ”tokesistii”, doar ca primii au priceput mai repede ca de pe urma autonomiei poti scoate profit doar daca intelegi ca vine un moment cand trebuie sa mai slabesti coarda. Intelepciune la care revizionistul Laszlo Tokes nu pare sa fi ajuns.

author avatar
Simona Badulescu
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger