AcasăNewsFrauda la Loteria Fiscala

Frauda la Loteria Fiscala

Ministerul Finantelor a validat peste 17.900 de bonuri fiscale participante la prima Loterie Fiscala, iar castigatorii, daca se mai pot numi asa, au primit cate 56 de lei. Problema este ca s-au descoperit si fraude, fiind trimise la Fisc si bonuri fiscale masluite sau emise de case de marcat neinregistrate.

Unele bonuri fiscale au fost emise de case de marcat neinregistrate la Fisc

Ministerul Finantelor Publice a platit, la inceputul acestei saptamani, castigurile aferente extragerii ocazionale organizate in data de 13 aprilie. In urma verificarilor preliminare, realizate de catre administratiile fiscale, s-a constatat ca 313 cereri nu indeplinesc conditiile de validare a bonurilor fiscale. Pe de alta parte, din cele 17.902 bonuri fiscale validate de catre administratiile fiscale au fost platite 17.837 de castiguri, dar 65 de bonuri au fost invalidate, existand suspiciunea fraudei. Masura a fost impusa  ca urmare a actiunilor de control desfasurate de Directia generala antifrauda fiscala, plata castigurilor aferente fiind suspendata pana la solutionarea plangerii penale.

Furt si fals in inscrisuri

Situatiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea si autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale au fost grupate astfel:

a) sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor parti din acestea (care contineau datele bonurilor fiscale declarate castigatoare) si revendicarea premiilor pe baza acestor inscrisuri;

b) depunerea unor bonuri care au inscrise date ale unui operator economic care nu functiona si era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului;

c) depunerea unor bonuri care au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Prima extragere lunara

Duminica, 19 iulie, va fi organizata o noua extragere pentru acordarea de premii in cadrul Loteriei bonurilor fiscale. Aceasta va fi prima extragere lunara, reglementata de prevederile Ordonantei de urgenta nr. 10/ 2015, la care vor participa bonurile fiscale emise in luna iunie 2015. Fondul de premiere pentru aceasta extragere va fi de un milion de lei. Pana in prezent au fost organizate in cadrul Loteriei bonurilor fiscale doua extrageri ocazionale, prima in 13 aprilie 2015, iar cea de a doua, in 28 iunie 2015.

 

author avatar
National
645 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger