AcasăNewsFrauda la BAC 2013! Mai multi profesori, elevi si parinti au fost...

Frauda la BAC 2013! Mai multi profesori, elevi si parinti au fost trimisi in judecata pentru MITA!

Presedintele, vicepresedintele si membrii comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia, dar si mai multi elevi si parinti au fost trimisi in judecata de procurorii DNA. Acestia au luat, respectiv au dat mita in fraudarea examenului de bac, in sesiunea care s-a tinut in perioada iunie – iulie 2013.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a mai multor inculpati. Printre acestia se numara Amza Gheorghe, presedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examinare numarul 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Banescu” din Mangalia pentru luare de mita in forma continuata si permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Tot pentru aceeasi infractiune sunt trimisi in judecata mai multi profesori care faceau parte din comisia de supraveghere printre care Radulescu Ingrid Iulia, Padureanu Florin, Manoleasa Doina, Tudosa Valeria Maria, dar si secretara comisiei de examen Stere Otilia Cornelia.

In afara de cadrele didactice mentionate, mai multi parinti si elevi sunt acuzati ca au dat bani pentru a obtine note mari la bac. Alexoiu Gabriela si Urziceanu Viorel sunt parintii care au oferit spaga pentru copiii lor care doreau sa promoveze examenul maturitatii.

Stangaciu Cilica, dar si Bobosatu Aurel sunt elevii care au dat mita pentru a trece cu brio examenului de bac 2013.

In rechizitoriul intocmit de cei de la DNA se arata ca inculpatul Amza Gheorghe si profesorii anterior mentionati au primit bani pentru a pune la dispozitia elevilor rezolvarile subiectelor la proba de chimie, in conditiile in care acestea aveau caracter confidential.

author avatar
Anca Murgoci
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger