AcasăNewsFrauda de zeci de mii de euro la Consulatul Romaniei la Strasbourg:...

Frauda de zeci de mii de euro la Consulatul Romaniei la Strasbourg: Secretara, trimisa in judecata

O secretara de la Consulatul General al Romaniei la Strasbourg a fost trimisa in judecata pentru delapidare, fiind acuzata de o frauda de peste 46.000 de euro din fondurile provenite din incasarile consulare.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a Elenei Grigore, pentru delapidare, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Astfel, in intervalul octombrie 2010 – martie 2013, Elena Grigore, secretar dactilo-contabil in cadrul Consulatului General al Romaniei la Strasbourg, si-a insusit si a folosit in interes personal o parte din fondurile provenite din incasarile consulare ce ii fusesera predate. Aceasta, in exercitarea atributiilor de serviciu (gestionarea fondurilor valutare, precum si a altor valori incredintate), trebuia sa depuna banii la banca, se arata in rechizitoriului procurorilor.

In cei aproape trei ani, Elena Grigore ar fi luat 46.164,88 de euro.

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra imobilului detinut de catre Elena Grigore in coproprietate, pentru recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat. Dosarul urmeaza sa fie solutionat de magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

Foto: eangajare.ro

author avatar
Alina Costache
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger