AcasăNewsFraudă de milioane de euro cu pensii private. Fondul, spart de doi...

Fraudă de milioane de euro cu pensii private. Fondul, spart de doi angajați ai unei bănci. Au fost cumpărate ceasuri și vacanțe de lux

pensieNoua categorie de români care va putea să se pensioneze cu 13 ani mai devreme

Poliţiştii şi procurorii din Capitală au organizat joi, 30 iunie, o serie de descinderi în nu mai puţin de 48 de locaţii din Bucureşti şi numeroase alte judeţe într-un dosar de delapidare de la fondul privat de pensii administrat de o bancă din România.

Acţiunea de amploare a pornit după ce anchetatorii au descoperit că doi angajaţi ai băncii, împreună cu alţi complici, ar fi delapidat suma de peste 23 de milioane de lei din fondul privat de pensii pentru a achiziţiona ceasuri şi vacanţe de lux.

Directorul executiv și alți angajați cu funcții de conducere, suspectați că au furat 23,5 milioane de lei

„Astăzi, 30 iunie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare”, au transmis autorităţile.

Astfel, conform informaţiilor transmise de Poliţia Română, de la începutul lunii mai 2022 şi până în prezent, mai mulţi angajaţi care aveau în administrare un fond privat de pensii au observat că lipsesc documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit. Cuantumul total al acestor operaţiuni însumau circa 22 milioane de lei.

În urma unor cercetări a reieşit faptul că s-au comis 726 de infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații. În urma descinderilor au fost reţinute pentru 24 de ore 15 persoane, dintre care doi angajaţi din cadrul unei bănci şi mai multe persoane juridice.

author avatar
Andreea Vlad
783 afisari

1 COMENTARIU

  1. LA PRIMA ORA PE MEDIA ERA SCRIS SI NUMELE BANCII BRD !,NU-I PRIMA DATA CAND OAMENII BANCII ISI BAGA LABELE IN BANII CLIENTILOR !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger