AcasăNewsFRAUDA de 1,7 MILIOANE de euro la Spitalul Obregia din Capitala. Fostul...

FRAUDA de 1,7 MILIOANE de euro la Spitalul Obregia din Capitala. Fostul director, ridicat de politie

Fostul director al spitalului Obregia din Bucuresti a fost ridicat de politisti, luni, in urma unor perchezitii, intr-un caz privind achizitii publice pentru reparatii si constructii la Spialul Obregia, prejudiciul estimat ridicandu-se la suma de 5,2 milioane de lei.

Una dintre persoanele vizate este fostul director al unitatii George Marcu, seful ANL. Perchezitiile facute de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor la sapte adrese din Bucuresti si Ilfov vizeaza destructurarea unui grup infractional constituit din sapte persoane.

„Membrii gruparii sunt suspectati ca au realizat beneficii financiare din obtinerea unor contracte de achizitie publica de la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, pentru executarea unor lucrari de reparatii si constructii”, potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane.

Surse din Politie au precizat ca este vorba despre Spitalul Obregia din Bucuresti, fiind facute perchezitii inclusiv la unitatea sanitara. Una dintre persoanele suspectate ar fi George Marcu, fostul director al Spitalului Obregia, in prezent director general la Agentiei Nationale pentru Locuinte, sustin aceleasi surse.

Frauda ar proveni din supraevaluarea lucrarilor de reparatii si constructii la Spitalul Obregia si inregistrarea unor cheltuieli fictive si de cesionare a societatii prestatoare catre terti, astfel impiedicandu-se verificarile fiscale. Prejudiciul rezultat din aceste operatiuni s-ar ridica la 3.800.000 de lei, pentru Spitalul Obregia, si la bugetul de stat s-a creat un prejudiciu de 1.400.000 de lei.

La finalul perchezitiei urmeaza sa fie audiate 15 persoane, la sediul Politiei Romane, urmand ca in cazul acestora sa fie dispuse masuri legale.

author avatar
Alina Costache
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger