AcasăNewsFraudă de milioane cu vouchere de vacanță. Schema prin care bugetarii își...

Fraudă de milioane cu vouchere de vacanță. Schema prin care bugetarii își vindeau fictiv tichetele

vouchere

Tichetele de vacanţă au revitalizat turismul intern, dar au adus şi profit nemeritat pentru unii antreprenori. Mai multe persoane sunt bănuite că au decontat ilegal vouchere de vacanță. Poliţia a descoperit un prejudiciu de un milion de lei.

Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora.

Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați.

Zeci de percheziții la operatorii de turism

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au descins joi dimineața la 26 de adrese din Mureș și mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune cu vouchere de vacanţă.

„Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, anunță IPJ Mureș.

Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei. Perchezițiile de joi dimineața fac parte dintr-o amplă acțiune derulată la nivel național de Poliția Română, care a organizat joi dimineața 126 de percheziții în toată țara. Nouă persoane au fost duse la audieri.

author avatar
Andreea Vlad
1.313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger