AcasăNewsFrauda bancara: Vicepresedintele BRD si alte 32 de persoane au fost retinute...

Frauda bancara: Vicepresedintele BRD si alte 32 de persoane au fost retinute

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane in dosarul fraudelor bancare de 22 milioane de euro, intre acestea si pe Claudiu Cercel, vicepresedintele BRD, dar si pe liderul gruparii, Daniel Ruse.

Cele 33 de persoane , din grupul de 100 cercetate, au fost retinute pentru 24 de ore. Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a creditelor pentru IMM, va fi cercetat in libertate, potrivit realitatea.net. Cei 33 au fost dusi in arestul Politiei Capitalei, urmand ca vineri sa fie prezentati in fata instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva. Audierile au durat aproximativ 18 ore si s-au incheiat spre dimineata.

Acestia sunt acuzati ca, sprijiniti de Aurel Saramet, directorul FNGCIMM, Claudiu Cercel, vicepresedinte BRD, dar si angajati din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului  de Afaceri, ar fi obtinut ilegal fonduri. Acestia au obtinut finantare pentru proiecte de achizitii utilaje in baza unor documente falsificate, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit DIICOT.

„Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti si Biroul Teritorial Calarasi, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalarea banilor. In acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 50 de perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi si Giurgiu”, se arata in comunicatul DIICOT.

Potrivit aceleiasi surse, in perioada 2010-2012 membrii gruparii, alcatuit din 48 de personae, condusi de Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin fraude bancare. Acestia au obtinut sau au incercat sa obtina 40 de credite in baza unor documente false, de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei.

author avatar
Alina Costache
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger