AcasăNewsFratii Micula, milionari in topul datornicilor!

Fratii Micula, milionari in topul datornicilor!

Opt din primii zece cei mai mari datornici la bugeul de stat la 30 iunie 2011 erau companii de stat, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscal (ANAF). Cumulat datoriile celor zece agenti economici se ridica la 4,08 miliarde de lei (962 milioane de euro).

Ion si Viorel Micula au de inapoiat statului roman peste 31 de milioane de euro

Pe primul loc in clasament se situeaza Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani cu o datorie de 1,86 miliarde de lei (circa 440 milioane de euro). Restantele CNH doar la bugetul de stat sunt mai mari decat datoriile cumulate ale celorlalti cinci mari datornici din clasament – 1,83 miliarde de lei. Locul secund in top este detinut de CFR SA, a carei datorie se cifra, la 30 iunie, la aproximativ un miliard de lei, mai exact 998,34 milioane de lei (235 milioane de euro).

 

Pozitiile 3 si 4 in clasament sunt detinute de alte doua companii din sectorul feroviar de stat, si anume Electrificare CFR (260 milioane de lei sau 61,45 milioane de euro) si CFR Marfa cu 249 milioane de lei (58,81 milioane de euro). Ultima pozitie din top 5 ii apartine Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), care datora bugetului de stat la finele primului semestru o suma de circa 190 milioane de lei (44,7 milioane de euro).

 

Urmatoare pozitie in top este detinuta de Telecomunicatii CFR, cu datorii de peste 32 de milioane de euro. Pe locurile 7 si 8 se afla doua companii private, una detinuta de fratii Micula, European Food, cu peste 31 de milioane de euro datorate statului roman. Cea de a doua companie este Silo Impex si are de platit catre stat 21,43 de milioane de euro. Ultimele doua companii din top sunt Electrica Serv si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare cu datorii de peste 39 de milioane de euro.

author avatar
Adelina Ionicel
1.550 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger