AcasăNewsFratii Grimm, 200 de ani de la lansarea primului volum sarbatorit printr-un...

Fratii Grimm, 200 de ani de la lansarea primului volum sarbatorit printr-un Google Doodle

(foto: captura google)

Google sarbatoreste, joi, printr-un logo special, implinirea a 200 de ani de la lansarea  primului volum de basme scris de fratii Jacob si Wilhelm Grimm, intitulat „Die Kinder und Hausmärchen”.

(foto: captura google)

Google Doodle-ul dedicat fratilor germani este interactiv si prezinte mai multe imagini care ilustreaza povestea Scufita Rosie. Dand click pe un buton situat in dreapata logoului, utilizatorii pot vizualiza aceste scene.

Cea mai celebra versiune a Scufitei Rosii este cea scrisa de Fratii Grimm, povestea avand radacinile in folclorul francez al secolului al 17-lea si a cunoscut numeroase alte versiuni, inclusiv cea a lui Charles Perrault. Povestea a fost inclusa in primul volum de basme scris de Jacob si Wilhelm, aparut pe piata in 1812. Alte povesti celebre scrise de Fratii Grimm sunt: Cenusareasa, Printul broscoi, Hansel si Gretel, Rapunzel si Alba ca Zapada, basme culese din toata Europa.

Cei doi frati s-au nascut in orasul german Hanau si s-au mutat ulterior in Steinau. Au urmat cursurile Universitatii din Marburg, acolo unde au si prins gustul pentru folclor, filologie si studii germanice.

Basmele culese de Fratii Grimm sunt celebre si astazi, fiind traduse in peste 100 de limbi straine. Povestile au cunoscut numeroase adaptari cinematografice,atat animate cat si cu actori reali. Cele mai cunoscute adaptari animate sunt semnate de Disney.

author avatar
Alina Costache
698 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger