AcasăNewsFratii Dedeman detin 5,56 % din sistemul energetic national

Fratii Dedeman detin 5,56 % din sistemul energetic national

Dragos si Adrian Paval au dat imobiliarele pe energie

Proprietarii Dedeman, Dragos si Adrian Paval, au ajuns sa detina mai mult de 5% din capitalul Transelectrica, una dintre cele mai bune companii de stat, pachetul valorand 117 milioane de lei.

Dragos si Adrian Paval au dat imobiliarele pe energie

Fratii Paval au ajuns sa detina 5,56% din Transelectrica, dupa o tranzactie prin care au cumparat 500.000 de actiuni TEL, prin firma Dedeman SRL din Bacau, potrivit unei raportari trimise Bursei de Valori Bucuresti si datata 2 octombrie. Anterior acestei tranzactii, cei doi oameni de afaceri romani detineau 3,58 milioane de actiuni Transelectrica, ceea ce reprezenta 4,88% din capitalul companiei. Dupa tranzactie, valoarea pachetului detinut de fratii Paval la Transelectrica valoareaza circa 117 milioane de lei. Transelectrica are o capitalizare de doua miliarde de lei. Dragos si Adrian Paval au o avere estimata la 920-950 de milioane de euro si se plaseaza pe locul doi in Top 300 cei mai bogati romani. Alaturi de Dedeman, cei doi mai controleaza aproape o treime din actiunile producatorului de caramizi Cemacon. Dedeman a ramas cel mai mare retail de bricolaj din Romania, cu o retea de 48 de magazine, 10.000 de angajati si comercializeaza 45.000 de produse care acopera 11 domenii. Surprinzatoarea tranzactie raportata ieri pe bursa vine dupa ce fratii Paval au facut un pas inapoi in domeniul imobiliarelor. Cei doi afaceristi au vrut sa cumpere cinci cladiri de birouri construite de AFI Europe Romania langa mallul AFI Cotroceni. Tranzactia, in valoare de aproape 170 de milioane de euro, nu a mai fost parafata deoarece proprietarii Dedeman nu au  mai dorit sa cumpere cladirile.

author avatar
Andrei Coman
1.167 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oferta speciala lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger