AcasăNewsFratii dati disparuti dupa ce ar fi fost rapiti de propriul tata,...

Fratii dati disparuti dupa ce ar fi fost rapiti de propriul tata, gasiti in Capitala

Cei doi copii si tatal lor au fost identificati in cursul diminetii de marti, in apropierea Ambasadei Greciei, din Capitala.

UPDATE: In cazul de fata au facut precizari si oficialii Politiei Romane, care mentioneaza ca fetita si baiatul din Prahova, „care au fost luati de tatal lor, fara acordul mamei”, si despre care se stie deja ca au fost gasiti marti dimineata in Capitala, sunt „in afara oricarui pericol„. Toti trei au ajuns la o sectie de politie din Capitala, de unde vor fi preluati de reprezentantii IPJ Prahova, se transmite intr-un comunicat al IGPR. In cazul de fata, a fost anuntata si Directia pentru Protectia Copilului. Reprezentantii institutiei au mers deja sa ii vada pe cei mici si sa le acorde asistenta de specialitate, pana cand fratii vor ajunge din nou in grija mamei lor.

Se pune accent si pe faptul ca in cazul de fata „a fost activat, de catre Politia Romana si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru prima data in Romania, mecanismul ,,Alerta Rapire Copil””.

De asemenea, se anunta ca barbatul va fi dus la IPJ Prahova, „in vederea audierii si dispunerii masurilor legale„, in conditiile in care „din cercetari a reiesit ca, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, tatal nu avea drept de vizita si ar fi luat copiii de pe strada”.

In cauza de fata s-a deschis un dosar penal, „sub aspectul savarsirii infractiunilor de lipsire de libertate si nerespectarea hotararilor judecatoresti, cercetarile fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Valenii de Munte”.

–––––-

Fetita si fratele sau mai mic -care se presupune ca ar fi fost rapiti chiar de tatal acestora, un barbat de origine greaca- se aflau alaturi de parintele acestora, in momentul in care un echipaj de jandarmi a dat de urmele lor, anunta Jandarmeria Romana. „Fetita de 10 ani si fratele ei, in varsta de 8 ani, erau insotiti de tatal lor, un barbat care are antecedente penale in Grecia. Minorii au fost dati disparuti si in consemn la frontiera, dupa ce tatal lor i-ar fi luat cu forta din localitatea Varbilau, judetul Prahova. Persoanele au fost observate in jurul orei 07.25 in zona Ambasadei Grecia in autoturismul marca Opel de culoare albastra, parcat pe bdul. Ferdinand”, transmite sursa citata, via Facebook.

149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger