AcasăNewsFratii Crestin se spovedesc doar la DNA!

Fratii Crestin se spovedesc doar la DNA!

Deja condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta in dosarul lui Catalin Voicu, Marius Locic parea sa fi primit lovitura decisiva prin implicarea sa si in „Lotul bancherilor”.

Familia Crestin a fost pictata pe peretii unei biserici din Capitala

In mod surprinzator surprinzator insa, magistratii au decis ca acesta, la fel ca si Ioan Crestin si ceilalti doi frati, Dumitru si Vasile, care apar si ei in stenograme, sa nu fie judecati in stare de arest, pentru ca „nu au avut o implicare importanta” in caz.

Numele lui Vasile Blaga apare in tot mai multe dosare penale

Numai ca adevarata motivare neoficiala a judecatorilor pare sa fie exact pe dos, surse din cadrul DNA sustinand ca, din contra, cei trei au scapat atat de ieftin tocmai pentru rolul jucat in aceasta ancheta. In care l-au implicat, cu tam-tam-ul mediatic de rigoare, si pe Vasile Blaga, cel oricum aflat deja in atentia procurorilor.

Drumul spre puscarie!

Marius Locic ar putea ajunge din invinuit, martor

Fratii Crestin chiar nu vor sa-si faca de ras numele,  mai ales dupa ce au pus ca peretii bisericii ctitorite pe banii lor pe Bdul. Barbu Vacarescu din Capitala sa fie pictate nu obisnuitele icoane, ci o fresca care le reprezinta familia! Iar daca in prezent sunt cunoscuti drept „pietarii din Dorobanti”, pentru ca au pus mana pe cele mai productive tarabe din Romania, Dumitru, Ioan  si Vasile Crestin s-au dovedit de-a lungul vremii niste adevarati supravietuitori. Cel putin in cazul dosarelor instrumentate de DNA, in care toti cei anchetati de procurorii anticoruptie au ajuns dupa gratii. Mai putin fratii Crestin, bineinteles, care de fiecare data au scapat doar cu „spovedaniile” date sub forma de declaratii la sediul DNA. Iar printre complicii mai putin norocosi ai fratilor Crestin, care au primit condamnari la inchisoare cu executare, se numara si unele nume grele. Astfel, Vasile Crestina fost invinuit, dar a scapat doar dupa datul cu subsemnatul  in cazul furturilor de motorina in care au ajuns la puscarie coloneii Corneliu Paltinea si Daniel Bucur, nimeni altii decat sefii SRI Prahova. Celalalt frate, Dumitru, a fost audiat in dosarul devalizarii CFR, in care au fost condamnati toti cei implicati: Mihai Necolaiciuc, Gabriel Preda, Chiriac Tonea. Nu a scapat de blestemul condamnarii nici macar Mihai Batranu, cumnatul lui Dumitru Crestin, care s-a ales si el cu sase ani de inchisoare.

Salvarea procurorilor

Astfel, in timp ce procurorii anticoruptie faceau ravagii printre cei care au intrat in contact cu fratii Crestin, cei din urma nu au  fost niciodata trimisi in judecata de DNA. Mai mult, sefi ai altor structuri de control si investigatii au sustinut, de-a lungul vremii, ca nu s-au putut apropia niciodata de afacerile lor, nici macar atunci cand aveau indicii clare, cum a fost in cazul Astra Romana. Este vorba de rafinaria din Ploiesti cumparata de miliardarul Ioan Niculae cu tot cu societatile „capusa” lasate acolo de fratii Crestin de pe vremea cand erau actionari. Oricum, in sistem este cunoscut trucul procurorilor care, atunci cand vor sa ajunga la cineva, se roaga ca in convorbirile monitorizate legal ale altor “obiective” sa vina vorba, strict „intamplator”, si de persoana vizata. Ceea ce, stranie coincidenta, s-a intamplat si recent, cand fratii Crestin si Marius Locic, desi stiau ca sunt ascultati, tot vorbeau la telefoane ce tari sunt ei pentru ca il au pe Vasile Blaga in spate. De altfel, latul anchetatorilor pare sa se stranga tot mai mult in jurul fostului ministru de Interne, suspectat in acest dosar ca, prin intermediul fostului sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, figura printre cei care i-ar fi protejat pe capii retelei sa ia credite frauduloase de peste 85 milioane de euro. Mai mult, pe Vasile Blaga il asteapta zile grele si intr-un alt dosar de coruptie, procurorii DNA avand intentia ca, pe baza unor noi indicii primite de la colegii maghiari, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, sa redeschida ancheta „Vami curate”.

author avatar
Catalin Tache
3.690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger