AcasăNewsFratele lui Ionut, copilul ucis de cainii maidanezi, audiat in acest caz

Fratele lui Ionut, copilul ucis de cainii maidanezi, audiat in acest caz

Fratele lui Ionut, copilul ucis de cainii maidanezi, va fi audiat, marti, in acest caz. Audierea a fost amanata de mai multe ori pana acum, ceea ce ar fi putut afecta memoria copilului, dupa cum avertizeaza psihologii.

Amanarea audierii s-a facut pana acum si pentru ca parintii au solicitat acest lucru. Ancheta a fost suspendata pe o perioada de timp, cat anchetatorul a fost plecat din tara pentru un alt caz.

Psihologii avertizeaza ca, in astfel de situatii, audierile ar trebui facute cat mai repede. Acest lucru ar fi benefic deoarece memoria unui copil difera de cea a unui adult si poate fi influentata de emotii.

„Audierea trebuie sa aiba loc in conditii de maxima siguranta pentru copil, fara public, fara brutalizare sau insistente neobisnuite fata de declaratiile copilului. Exista totusi un lucru, faptul ca a trecut atata timp si memoria emotionala afecteaza lucrurile. De ce s-a intarziat atat audierea? De ce se fac lucrurile astea la asa distanta asta nu putem noi sa stim. Iar timpul trece pentru copil altfel decat pentru adult, adica o luna pentru copil e cat un an pentru adult, pentru ca timpul subiectiv este in raport cu durata de timp pe care noi am trait-o pana in acel moment, timpul trece altfel pentru copil fata de adult. Lucurile devin acum mai improbabile, dar probabil ca cei care au reusit sa amane atat procesul mizeaza pe chestiile astea”, a explicat psihiatrul Florin Tudise, pentru Antena 3.

author avatar
Andra Nesu
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger