AcasăNewsFranz Kafka, omagiat de Google printr-un Doodle! Povestea din spatele logoului! (VIDEO)

Franz Kafka, omagiat de Google printr-un Doodle! Povestea din spatele logoului! (VIDEO)

Miercuri, 3 iulie, FRANZ KAFKA este celebrat de Google printr-un Doodle special pentru implinirea a 130 de ani de la nasterea sa. FRANZ KAFKA este unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX.

Noul logo face trimitere la opera scriitorului praghez. Mai exact, se refera la personajul „Metamorfozei”, Gregor Samsa, un comis-voiajor care devine peste noapte din om gandac. Initial, personajul lui FRANZ KAFKA nu a vrut sa creada ce i se intampla si a crezut ca viseaza. Textul a fost construit prin focalizarea pe detalii aparent banale, precum dificultatea lui Gregor de a cobori din pat, a descuia usa sau pur si simplu de a se face inteles.

Franz Kafka s-a nascut pe data de 3 iulie 1883 la Praga, azi implinindu-se 130 de ani la nasterea lui. Oamenii il cunosc datorita operelor pe care le-a scris, dar trebuie spus ca Franz Kafka a fost si avocat, dupa ce a urmat studiile unei Facultati de Drept. Ulterior, scriitorul a urmat si un program de doctorat.

[youtube]cynlwKrtWRk[/youtube]

In literatura, Franz Kafka si-a facut debutul in anul 1909, publicand cateva schite intr-o revista editata la Munchen. Scrierile autorului sunt marcate de expresionism si de suprarealism. Franz Kafka i-a avut drept modele pe Albert Camus si Jean-Paul Sartre.

Printre cele mai importante opere ale sale se numara ”Opinie”, ”Verdictul”, ”Fochistul”, ”Metamorfoza”, ”Colonia penitenciara”, ”Metamorfoza”, ”Prima durere”, ”Procesul” sau ”Castelul”.

author avatar
Anca Murgoci
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger