AcasăNewsFranz Kafka a exercitat o influență covârșitoare asupra literaturii postbelice

Franz Kafka a exercitat o influență covârșitoare asupra literaturii postbelice

Franz KafkaFranz Kafka

Franz Kafka, reprezentant remarcabil al prozei moderne, a exercitat o influență covârșitoare asupra literaturii postbelice. Romanele sale se caracterizează printr-o viziune halucinantă, grotescă, stranie asupra realității, marcată de expresionism și suprarealism, în care condiția tragică a omului este reprezentată parabolic. Premiul Franz Kafka a fost acordat pentru prima dată în 2001 și este co-sponsorizat de Societatea Franz Kafka și orașul Praga, Republica Cehă.

Franz Kafka
Franz Kafka

Franz Kafka s-a născut la Praga, pe atunci capitala Regatului Boemiei, care făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, într-o familie evreiască, fiu al comerciantuluiHermann Kafka și al Juliei Kafka, născută Löwy. Limba maternă a lui Kafka, în care a și scris mai târziu, a fost germana, vorbită în acea vreme ca limbă maternă de aprox. un sfert din populația orașului Praga. În anul 1880 ponderea populației evreiești la Praga era de 10,3%, iar cea a populației germane de 22%.

Franz Kafka este în continuare cercetat de societăţi precum: Kafka Society of America sau Oxford Kafka Research Centre sau Societatea Franz Kafka. Totuşi, cu siguranţă, cea mai importantă moştenire rămâne: premiul Franz Kafka.

Vedeti in continuare un mini documentar despre Franz Kafka.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
1.266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger