AcasăNewsFranta, urmatoarea victima din zona euro

Franta, urmatoarea victima din zona euro

Nicholas Sarkozy nu pare inca ingrijorat de previziunile negative ale economistilor

Problemele Spaniei si Italiei lovesc si ce-a dea doua mare economie a zonei euro. Dobanzile la obligatiunile franceze au atins cel mai mare spread din ultimii 21 de ani fata de cele nemtesti.

Nicholas Sarkozy nu pare inca ingrijorat de previziunile negative ale economistilor

Marti,dobanzile la obligatiunile italienesti si spaniole au atins niveluri record, iar acum a venit randul Frantei sa fie luata in colimator de investitori. Diferenta dintre randamentele cerute de investitori pentru a tine datoria franceza fata de cea germana a atins cel mai ridicat nivel din 1990Dobanzile la bondurile frantuzesti pe 10 ani au variat intre 3,16 si 3,22% in sedinta de miercuri, in timp ce hartiile nemtesti la aceeasi scadenta au avut o variatie de dobanda intre 2,33 si 2,45%.

Desi Franta nu se imprumuta mai scump in acest moment decat o facea in urma cu cateva luni si nivelul de dobanda inregistrat nu este inca periculos, faptul ca datoria suverana este preceputa ca fiind din ce in ce mai riscanta fata ce cea a nemtilor indica fapul ca Parisul este considerat urmatoarea veriga slaba a Europei.

 

author avatar
eNational
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger