AcasăNewsFranta: UE nu este pregatita pentru integrarea Ucrainei

Franta: UE nu este pregatita pentru integrarea Ucrainei

Uniunea Europeana nu este pregatita pentru integrarea Ucrainei, a declarat, sambata, seful diplomatiei franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de investire a presedintelui ucrainean Petro Porosenko, care a insistat asupra vointei de aderare a Kievului la UE, scrie presa de peste hotare.

Presedintele Ucrainei a sustinut „un discurs foarte pro-erupopean, poate mai mult decat sunt pregatite sa accepte statele UE”, a declarat Laurent Fabius pentru I-télé.

„Convingerea noastra este sa spunem ca Ucraina este in Europa, dar ca Ucraina ar trebui sa aiba relatii atat cu UE, cat si cu Rusia”, a mai precizat acesta.

Petro Porosenko a promis sambata, in discursul de investire, in Parlament, la Kiev, ca va mentine unitatea tarii, a carei parte de est este devastata de o insurectie separatista prorusa, dar si ca va conduce aceasta fosta republica sovietica spre Uniune.

Foto: digi24.ro

author avatar
Alina Costache
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger