AcasăNewsFranta: Partidul Socialist a obtinut majoritatea absoluta

Franta: Partidul Socialist a obtinut majoritatea absoluta

François Hollande

In urma alegerilor legislative din Franta, Partidul Socialist, al lui Francois Hollande, a obtinut majoritatea absoluta, castigand 291 de mandate, fata de cele minimum 289, necesare pentru a detine majoritatea.

François Hollande

Partidul Socialist, al lui Francois Hollande, a obtinut majoritatea absoluta in urma alegerilor legislative care au avut loc, duminica, 17 iunie, in Franta.

Potrivit cifrelor provizorii, furniate de Televiziunea publica franceza, citate de TVR Info, socialistii au obtinut 291 de mandate, fata de cele minim 289, necesare pentru a detine majoritatea.

Drept urmare, acestia vor detine controlul asupra aproape tuturor puterilor din stat: Presedintia, Guvernul, Adunarea Nationala, Senatul si a majoritatii regiunilor, departamentelor si a marilor orase.

Pe locul doi s-a clasat formatiunea de dreapta a fostului presedinte Niolas Sarkozy, Uniunea pentru o Miscare Populara, cu 212 mandate castigate,  gruparea trecand in opozitie.

Nivelul de absenteism la alegerile legislative a fost foarte mare, atingand un record pentru acest tip de alegeri, aproximativ 44%, conform sondajelor.

author avatar
Ionut Zgimbau
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger