AcasăNewsFranța îşi îngroapă cetățenii sub noi taxe

Franța îşi îngroapă cetățenii sub noi taxe

People wearing yellow vests, a symbol of a French drivers' protest against higher fuel prices, block the motorway in Antibes, France, November 17, 2018. REUTERS/Eric Gaillard

Guvernul Franţei a decis impunerea unei taxe ecologice speciale pentru biletele de avion, începând din anul 2020, în contextul criticilor privind poluarea generată de aeronave, anunță Le Figaro.

Sursa foto: Facebook

Ministerul Transporturilor de la Paris a anunţat că impozitul ecologic va fi cuprins între 1,50 şi 18 euro pentru fiecare bilet de avion. Conform estimărilor, ecotaxa ar urma să genereze 182 de milioane de euro, fond care va fi utilizat pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport mai ecologice.

Ecotaxa se va aplica din anul 2020 tuturor curselor aeriene care decolează de pe aeroporturi din Franţa, cu excepţia zborurilor de corespondenţă şi celor cu destinaţia Corsica sau teritorii franceze de peste mări.

Impozitul li se va aplica tuturor companiilor aeriene. Pentru cursele interne şi intraeuropene, ecotaxa va fi de 1,5 euro la clasa economică şi 9 euro la clasa business. Pentru cursele care au destinaţii în afara Uniunii Europene, taxa va fi de 3 euro la clasa economică şi 18 euro la clasa business.

[youtube]_p-xUkXQeg4[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc