AcasăNewsFranta e gata sa deschida piata muncii pentru romani

Franta e gata sa deschida piata muncii pentru romani

Senatoarea Aline Archimbaud ii asteapta pe romani sa vina la munca in Franta

Parlamentul francez ar putea vota in toamna accesul liber al romanilor pe piata muncii din Franta. Acest lucru ar putea determina eliminarea restrictiilor impuse Romaniei si de alte state.

Senatoarea Aline Archimbaud ii asteapta pe romani sa vina la munca in Franta

In pofida situatiei politice tensionate de la noi, romanii nu sunt chiar atat de rau vazuti in lume. Dovada sta pozitia unei senatoare din Franta, Aline Archimbaud, care a depus la Senatul francez un proiect prin care cere accesul fara restrictii pentru romani, precum si pentru bulgari pe piata muncii din Hexagon. „Sper ca votul Senatului sa aiba loc la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie, asa cum a cerut grupul meu politic (ecologistii francezi – n.r.)”, a declarat Archimbaud, citata de novinite.com.

Senatoarea a recunoscut faptul ca, in prezent, situatia economica din Franta nu este tocmai buna si ca exista milioane de someri. „Insa cateva mii de romani si de bulgari nu vor inrautati situatia”, a fost de parere senatoarea, adaugand ca, in acest fel, romanii nu vor mai lucra „la negru”, ci vor fi angajati cu contracte legale si vor pati taxe statului francez.

author avatar
Arpad Dobre
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger