Produsul Intern Brut al Franţei va înregistra o cădere de aproximativ 6% în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, afectat de pandemia de Covid-19 care a paralizat o mare parte a economiei şi a aruncat a doua economie a zonei euro în cea mai gravă recesiune de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial.
Aceasta ar fi cea mai proastă performanţă trimestrială înregistrată de economia franceză după 1945 și arată amploarea magnitudinii şocului economic cu care ne confruntăm”, a spus ministrul Economiei, Bruno Le Maire. PIB-ul Franţei s-a contractat deja cu 0,1% în trimestrul patru al anului trecut, conform datelor oficiale publicate de Institutul naţional de statistică (Insee), ceea ce înseamnă că Franţa este, tehnic în recesiune. Fiecare două săptămâni în care Franţa este în carantină ar putea reduce activitatea economică anuală cu 1,5 puncte procentuale – majoritatea sectoarelor economie au cunoscut pierderi puternice de activitate, cele mai afectate fiind construcţiile, comerţul, transporturile, industria hotelieră şi restaurantele. Începând din data de 17 martie francezii sunt obligaţi să rămână în case, conform unor măsuri de carantină care oficial se vor încheia pe 15 aprilie, dar guvernul de la Paris a avertizat că ar putea fi prelungite.
Macron coboară în mijlocul poporului
Șeful statului a părăsit Palatul Elysee și a vizitat un centru medical din Sena –Saint-Denis, printre cele mai afectate departamente de criza coronavirusului. Purtând o mască de protecție (pe care a scos-o după ce a părăsit centrul), Emmanuel Macron a discutat despre condițiile de primire a pacienților și activitatea personalului medical. Nici în cele mai rele scenarii nu am estimat că atâtea țări vor fi afectate (de epidemia de coronavirus), a declarat președintele, referindu-se la deficitul de măști și echipamente. Macron mai făcut alte câteva vizite pe teren alături de profesioniștii care luptă împotriva epidemiei. A mers la Institut Pasteur împreună cu cercetătorii, la un hotel rechiziționat pentru persoanele fără adăpost, la spitalul de campanie instalat de armată lângă Mulhouse și, săptămâna trecută, la o fabrică de măști chirurgicale din Angers. Regiunea Ile-de-France a anunțat că va distribui 300.000 de măști de protecție medicilor întreprinderilor și asociațiilor umanitare din Saint-Denis, unde trăiesc 1,6 milioane de locuitori.
occidentul isi traieste blestemul lui gaddafi si dupa marea demascare va veni mare incaierare pe bani !!!!!!!!