AcasăNewsFrank Timis, lovitura de peste un miliard de euro

Frank Timis, lovitura de peste un miliard de euro

Milionarul roman, Frank Timus s-a ocupat personal de detaliile afacerii din statul african

La inceputul acestei saptamani, Frank Timis, care in 2010 avea o avere estimata la 670 milioane de euro, potrivit revistei Forbes, a incheiat un contract extrem de important pentru compania pe care o reprezinta.

Milionarul roman, Frank Timus s-a ocupat personal de detaliile afacerii din statul african

Si anume, grupul al carui presedinte este, African Minerals a vandut 25% din actiunile proiectului de exploatare a zacamintelor de fier din Sierra Leone. Aceasta din urma are una dintre cele mai mari rezerve de fier de pe continentul african, estimate la aproximativ 12,8 miliarde de tone. Pachetul de 25% din proiectul Tonkolili reprezinta, de fapt, o investitie din partea chinezilor de la Shandong Iron & Steel Group Co. (companie detinuta de statul chinez), in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Sierra Leone are una dintre cele mai mari rezerve de fier din lume, zacamintele fiind estimate la peste 12,8 miliarde de tone de minereu

Dupa finalizarea tranzactiei cu Shandong , romanul a bifat si cea mai mare crestere a actiunilor African Minerals, listate la Bursa de la Londra, care au ajuns la o valoare record dupa o crestere in timpul unei sesiuni de tranzactionare de 7,3%. Averea lui Frank Timis a cunoscut o crestere spectaculoasa in 2010 datorita unor miscari de pe pietele de capital si cresterii valorii activelor de pe bursele de marfuri. Timis detine astazi 12,4% din actiunile African Minerals si face parte din topul celor mai bogati oameni din Marea Britanie, acolo unde traieste de cativa ani.

author avatar
eNational
1.211 afisari

2 COMENTARII

  1. ce legatura are cu ioan gif deac, prorectorul de la piru, care afost consul in australia ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger