AcasăNewsFrancul elvetian, tinut in frau

Francul elvetian, tinut in frau

In criza care a cuprins dolarul si euro, francul elvetian s-a itit ca o valoare sigura

Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a anuntat ca va pompa mai multi franci pe piata pentru a opri aprecierea francului in raport cu dolarul american si moneda euro.

In criza care a cuprins dolarul si euro, francul elvetian s-a itit ca o valoare sigura

SNB a precizat ca va majora conturile de virament ale bancilor comerciale si va derula tranzactii valutare pentru a scadea valoarea francului, care in ultimele zile s-a apreciat masiv ca urmare a interesului investitorilor pentru valori sigure. „Supraevaluarea masiva a francului elvetian reprezinta o amenintare la adresa evolutiei economiei Elvetiei, ducand la instabilitatea preturilor” s-a anuntat intr-un comunicat.

SNB a subliniat ca va urmari evolutia evenimentelor si va lua noi masuri daca va fi necesar pentru a contracara aprecierea francului. In SUA, Banca Centrala a anuntat ca-si va mentine rata dobanzii aproape de zero cel putin pana la jumatatea anului 2013 si ca vizeaza o serie de noi masuri pentru relansarea economiei. Este pentru prima oara cand Banca Centrala isi ia un angajament atat de clar. Din cei 10 membri ai comitetului de politica monetara cu drept de vot, trei s-au opus acestei masuri.

author avatar
Adina Mutar
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger