AcasăNewsFrancois Hollande vrea sa redreseze Franta si sa deschida o noua cale...

Francois Hollande vrea sa redreseze Franta si sa deschida o noua cale in Europa

Noul presedinte francez Francois Hollande intentioneaza sa „redreseze Franta in domeniul justitiei” si sa le propuna liderilor europeni un „nou pact” care sa imbine reducerea datoriei si cresterea.

„Acesta este mandatul pe care l-am primit din partea poporului francez: redresarea Frantei in domeniul justitiei, deschiderea unei noi cai in Europa, contribuirea la pacea mondiala, dar si la prezervarea planetei”, a declarat Hollande, dupa preluarea celei mai inalte functii din stat. De asemenea, Hollande a promis sa ii ajute „pe toti francezii sa traiasca impreuna, indiferent de origine”.

„Diferentele dintre noi nu trebuie sa devina diviziuni, diversitatea noastra – dezacorduri. Tara are nevoie de liniste, de reconciliere, de apropiere”, a afirmat el, la capatul unei campanii electorale in mod deosebit violenta. „Fac astazi bilantul constrangerilor carora tara noastra trebuie sa le faca fata: o datorie masiva, o crestere slaba, un somaj ridicat, o competitivitate degradata”, a continuat Hollande, vorbind de la Palatul Elysee.

Francois Hollande, care se va intalni marti seara cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin, a precizat ca le va propune liderilor europeni un „nou pact” care sa imbine reducerea datoriilor publice cu o „indispensabila stimulare a cresterii”.

„Le voi sublinia necesitatea pentru continentul nostru de a-si proteja intr-o lume atat de instabila nu doar valorile, ci si interesele, in numele principiului reciprocitatii schimburilor noastre comerciale”, a explicat el. „Pentru a trece peste criza actuala, Europa are nevoie de proiecte, are nevoie de solidaritate, are nevoie de crestere”, a conchis socialistul ales la 6 mai, cu 51,6% dintre sufragiile exprimate.

author avatar
Ciprian Purice
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger