AcasăNewsFrancois Hollande, presedintele Frantei: "Iohannis este un factor de unitate pentru Romania"

Francois Hollande, presedintele Frantei: „Iohannis este un factor de unitate pentru Romania”

sursa foto: antena3.ro

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se afla intr-o vizita oficiala in Franta.

sursa foto: antena3.ro

Iohannis a fost primit, la Paris, de Francois Hollande, omologul francez. Cei doi au discutat timp de mai multe ore iar la finalul convorbirilor au sustinut o conferinta de presa comuna.

Francois Hollande l-a laudat pe Iohannis sustinand ca „este un factor de unitate pentru Romania”. De asemenea, presedintele Frantei a anuntat ca Franta doreste sa-si imbunatateasca implicarea in economia Romaniei, ca exista un acord comun pentru incheierea conflictului armat din estul Ucrainei si ca Franta si Romania au o cooperare politieneasca stransa pentru combaterea retelelor de trafic de oameni.

In plus, Hollande l-a asigurat pe Klaus Iohannis ca anul 2018 va fi foarte bine marcat pe intreg teritoriul Frantei pentru ca este „centenarul Romaniei moderne”.

De partea cealalta, Klaus Iohannis sustine ca a solicitat sprijinul Frantei pentru adererea Romaniei la Schengen si ca spera ca cele doua tari sa-si sporeasca eforturile comune in cooperarea anti-terorism.

De asemenea, Iohannis mizeaza pe o cooperare economica ce ar insemna o aprofundare a schimburilor economice. Nu in ultimul rand, presedintele Romaniei a anuntat ca l-a invitat pe omologul francez la Bucuresti si ca spera ca vizita lui Francois Hollande sa aiba loc intr-un viitor cat mai apropiat.

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger