AcasăNewsFrancois Hollande, noul presedinte al Frantei: "Francezii au ales schimbarea" -VIDEO

Francois Hollande, noul presedinte al Frantei: „Francezii au ales schimbarea” -VIDEO

Fracois Hollande

Francois Hollande a afirmat, in primul sau discurs dupa anuntarea rezultatelor partiale ale alegerilor, ca francezii „au ales schimbarea”, alegand-l presedinte in scrutinul din 6 mai. Hollande l-a invins pe actualul lider de la Palatul Elysee, Nicolas Sarkozy.

Fracois Hollande

„Dragi concetateni, francezii, in acest 6 mai, au ales schimbarea aducandu-ma la presedintia republicii. Apreciez onoarea care mi s-a facut. (…) Sunt mandru ca am fost capabil sa readuc speranta”, a declarat Hollande, in fata sustinatorilor sai din orasul Tulle, potrivit Le Figaro.

Sustinand ca va fi „presedintele tuturor”, socialistul a tinut sa ii adreseze un mesaj contracandidatului sau, Nicolas Sarkozy. „Adresez un salut republican lui Nicolas Sarkozy, care a condus Franta timp de cinci ani si care merita, in aceasta calitate, intregul nostru respect”, a mai precizat Hollande.

Presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy, a pierdut in turul doi al scrutinului prezidential din Franta, in fata socialistului Francois Hollande. Dupa numararea a 99% din voturi, Hollande a obtinut 51, 67 % din optiunile de vot, in vreme ce Sarkozy 48,33%, rata absenteismului la turul doi al scrutinului fiind de 18,97%.

[youtube]sW9dXD6oxus[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger