AcasăNewsFrancois Hollande mult mai tare ca Nicolas Sarkozy in sondaje

Francois Hollande mult mai tare ca Nicolas Sarkozy in sondaje

Socialistul Francois Hollande il devanseaza net in intentiile de vot pe presedintele Nicolas Sarkozy, in ceea ce priveste primul tur al scrutinului prezidential (32 la suta fata de 25 la suta), cat si in cel de-al doilea tur (59 la suta fata de 41 la suta), conform unui sondaj Ipsos.

Scorurile obtinute de cei doi candidati la presedintia Frantei, atat in primul tur cat si in cel de al doilea, raman neschimbate in raport cu sondajul Ipsos precedent, realizat la 3-4 februarie. Marine Le Pen (FN, de extrema-dreapta) se claseaza pe locul al treilea in primul tur, cu 16 procente, urmata de centristul Francois Bayrou cu 11 la suta, candidatul extremei stanga, Jean-Luc Melenchon, obtinand 9 la suta, iar Eva Joly (ecologisti) 3 la suta, conform acestui sondaj realizat pentru France Televisions, Radio France si Le Monde.

Cu privire la primul tur din 22 aprilie, 57 la suta dintre persoanele chestionate au declarat ca alegerea lor este definitiva. Privind cel de al doilea tur, cel din 6 mai, 75 la suta au declarat de asemenea ca sunt sigure de decizia lor.

Sondajul Ipsos a fost realizat prin intermediul telefonului in perioada 17-18 februarie, pe un esantion reprezentativ de 969 de persoane cu drept de vot.

author avatar
Ciprian Purice
179 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine ca Franta scapa de gagicarul asta, in anumite privinte,este un fel de Berlusconi al Frantei,singura remarca pozitiva este ca i-a dat cu flit insectei bashescu ca o adiere de vanturi.Sa speram ca viitorul presedinte al Frantei va fi alaturi de fratii lor latini din Carpati fara a cere diverse tainuri, cum s-a intamplat pana acum din partea conducatorilor Frantei in ultimii 22 de ani.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

BNR a precizat condiţia în care ratele românilor la bănci s-ar mai diminua. Peste 200.000 oameni îşi plătesc datoriile cu întârziere

Banca Naţională a României a precizat scenariul în care ratele românilor la bănci s-ar mai diminua. Totul, în contextul în care peste 200.000 oameni...

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...