AcasăNewsFrancois Hollande, intalnire cu Merkel pe 16 mai, la Berlin

Francois Hollande, intalnire cu Merkel pe 16 mai, la Berlin

Hollande

Noul presedinte al Frantei, Francois Hollande, se va intalni cu Angela Merkel pe 16 mai, la Berlin. Intrevederea dintre Hollande si cancelarul german va avea lor la doar o zi de la preluarea functiei de catre socialistul francez.

Hollande

„(Merkel-n.r) l-a invitat la Berlin, unde se va duce imediat dupa preluarea funcţiilor, a doua zi, inainte de a pleca in Statele Unite unde a fost invitat de Barack Obama”, a precizat Pierre Moscovici unul dintre membrii echipei lui Hollande, la o televiziune franceza.

Cancelarul german a declarat, luni, ca noul preşedinte francez Francois Hollande va fi primit cu „braţele deschise” in prima sa vizita in Germania, Merkel precizand ca o „cooperare franco-germana este esenţiala pentru Europa, iar noi vrem ca toata Europa sa reuşeasca”.

Presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy, a pierdut in turul doi al scrutinului prezidential din Franta, in fata socialistului Francois Hollande. Potrivit rezultatelor finale, anuntate de Ministerul francez de Interne, Hollande a obtinut 51,62 din voturi, in vreme ce Sarkozy 48,38%.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger