AcasăNewsFrancois Hollande il acuza pe Nicolas Sarkozy de "falsificare, caricatura, manipulare"

Francois Hollande il acuza pe Nicolas Sarkozy de „falsificare, caricatura, manipulare”

Fracois Hollande

Socialistul Francois Hollande, candidat la presedintia franceza, l-a acuzat joi pe Nicolas Sarkozy la postul de televiziune TF1 de „falsificare, caricatura, manipulare”, ca replica la reprosurile presedintelui-candidat care il acuza ca minte „de dimineata pana seara”.

Fracois Hollande

„Eu nu vreau sa ma rezum la certuri intre copii, la cuvinte, la insulte”, a declarat Hollande care conduce in intentiile de vot din sondaje, acuzandu-l pe seful statului ca face „atacuri care nu au sens cand acesta falsifica, caricaturizeaza si manipuleaza”.

In cadrul primei sale intalniri de campanie la Annecy (centru-est) Nicolas Sarkozy l-a atacat direct pe principalul sau adversar, acuzandu-l de „slabirea” Frantei prin propunerile facute fara a-si dezvalui programul intreg.

„Cand spune presei engleze ca este liberal si cand le explica francezilor ca inamicul sunt finantele, minte, minte de dimineata pana seara, iar minciuna nu este o onoare pentru cel care o profeseaza”, a spus Sarkozy referindu-se la Hollande si la un interviu acordat de acesta ziarului britanic The Guardian.

Nicolas Sarkozy

Candidatul socialist a afirmat ca confruntarea cu principalul sau adversar ar trebui „sa fie la inaltimea demna de provocare”. „Eu unul vreau sa raman la un nivel demn”, a insistat acesta. Acesta a raspuns de asemenea cu privire la Nicolas Sarkozy asigurand ca el nu se va adresa „nici macar o data” in timpul campaniei prezidentiale „la Franta de dreapta impotriva Frantei de stanga”.

„Eu sunt socialist, sunt de stanga, sunt pentru reusita stangii insa sunt de asemenea candidat la presedintia Republicii, astfel sunt pentru reusita francezilor, sustin valorile Republicii”, a declarat acesta. „Nu ma opun nimanui, nu stigmatizez pe nimeni, nu ii voi privi pe cei care nu voteaza pentru mine ca pe opozanti, evit sa gasesc un responsabil”, a continuat acesta, denuntand „cei cinci ani de brutalitate, o forma de amenintare, o pierdere a consideratiei, o absenta a respectului”.

„Eu cred ca toti francezii sunt atuuri pentru Franta” si „cei care nu vor vota pentru mine, ii voi respecta”, a mai spus acesta.

author avatar
Ciprian Purice
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger