AcasăNewsFrancezilor le-au crescut burțile în perioada de izolare

Francezilor le-au crescut burțile în perioada de izolare

Majoritatea francezilor (57%) s-au îngrăşat după plasarea populaţiei în izolare la domiciliu pe 17 martie, creşterea lor în greutate fiind în medie de 2,5 kilograme de persoană, din cauza absenţei exerciţiilor fizice şi a alimentaţiei excesive,potrivit unui studiu realizat de Institutul de sondaje IFOP pentru site-ul Darwin Nutrition.

56% dintre bărbaţi şi 58% dintre femei au constatat o creştere în greutate cu 2,7 kilograme, respectiv 2,3 kilograme. Persoanele aflate în şomaj şi cu un nivel redus de şcolarizare au fost cele mai afectate de această creştere a greutăţii corporale. 42% dintre persoanele chestionate au spus că acordă în prezent mai mult timp pregătirii meselor, în timp ce gustările de dinaintea meselor au devenit mai frecvente pentru 42% din totalul respondenţilor.
După ridicarea măsurilor de izolare, mai mult de jumătate dintre respondenţi (56%) intenţionează să mănânce mai sănătos, însă procentul celor care s-au declarat dispuşi să înceapă un regim alimentar a fost de doar 18%. Femeile sunt cele care pregătesc majoritatea meselor: 71% dintre franţuzoaicele care trăiesc în cuplu afirmă că au pregătit cele mai multe mese pentru familiile lor plasate în izolare la domiciliu, în timp ce doar 21% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă au declarat că au participat mai des la prepararea meselor decât în perioada de dinainte de izolare. Ca urmare a izolării la domiciliu, 42% dintre cei chestionaţi au declarat că au avut „tensiuni şi discuţii aprinse” cu partenerii lor de viaţă în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor legate de pregătirea meselor, iar 41% dintre respondenţi au dezvăluit că s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza conţinutului meniurilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
134 afisari

1 COMENTARIU

  1. Abia acum inteleg francezii de ce se manca mai bine acasa decat la restaurant….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger