AcasăNewsFrancezii iau cu asalt camera de droguri!

Francezii iau cu asalt camera de droguri!

La nici trei luni de la deschidere, prima sala de consum de droguri din Paris, este calcata, zilnic, de 200 de toxicomani, monitorizati medical.

“Avem intre 170 si 220 de persoane care vin zilnic sa consume. Dupa numai trei luni este enorm, iar acest lucru arata ca sala raspunde unei nevoi”, spune Jean-Pierre Lhomme, presedintele Asociatiei Gaia.

Oficial, locatia se numeste “sala de consum de risc mic” si, de cand a fost deshisa(17 octombrie 2016) a fost folosita de 8000 de consumatori, la care se adauga alte 5000 de persoane care au primit material steril. Cu o suprafata de 400 metri patrati, deschisa sapte zile din sapte, este situata in incinta unui spital, dar cu intrare separata, si dispune de 12 posturi de consum, camere de supraveghere si personal pentru testele virusului HIV si hepatitei C.

Dupa o luna de la demararea programului, prevazut pentru sase ani, a fost deschisa o a doua  sala de consum, in Strasbourg, Franta alaturandu-se experimentelor similare din Germania, Elvetia, Olanda, Spania, Danemarca, dar si din Australia si Canada.

Un Raport National privind situatia drogurilor in Romania arata ca infiintarea unor camere de consum de droguri(CCD) ar reduce riscurile de sanatate la care se expun toxicomanii.

author avatar
Bogdan Borcea
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger