AcasăNewsFotoliu confortabil pentru premierul Victor Ponta

Fotoliu confortabil pentru premierul Victor Ponta

Guvernul Ponta a fost investit, ieri, de plenul reunit al celor doua Camere, cu 284 de voturi „pentru”.

Cabinetul Ponta a fost votat de o majoritate mai mult decat confortabila

Votul propriu-zis a fost precedat de dueluri verbale putere-opozitie, in care pedelistii prospat debarcati de la guvernare l-au acuzat pe Victor Ponta ca si-a format majoritatea parlamentara cu „tradatorii” si „traseistii” pe care-i balacarea pana in urma cu doar o saptamana.

Elena Udrea: “Majoritatea dumneavoastra de incoruptibili si de oameni de bine este formata din cei pe care altadata ii numeati tradatori si traseisti”, Vasile Blaga: “Ati infierat cu o furie fara egal traseismul politic. Astazi veniti in Parlament si cereti votul de incredere unei majoritati nascute in urma pactului cu UNPR si primirii (in USL – n.r.) cu bratele deschise a tuturor celor dispusi sa-si tranzactioneze viitorul politic dincolo de morala”. Victor Ponta, in schimb, a catalogat drept „legitima” noua majoritate: “La alegerile din 2008, PSD, PNL si PC au obtinut majoritatea mandatelor in Parlament”. Vechi adversar al sefului statului, liberalul Calin Popescu Tariceanu a tinut sa afirme de la tribuna plenului: “Astazi ii inceteaza mandatul de prim-ministru lui Traian Basescu. Un mandat pe care l-a exercitat abuziv, insinuant sau pe sest”.

Ponta crede ca UDMR-ului ii sta bine in opozitie

Asa cum anuntase anterior, UDMR a votat contra noului guvern, liderul Kelemen Hunor acuzand lipsa oricarei referiri la minoritatile nationale in programul cabinetului Ponta: “Nu existã niciun cuvant pierdut, ratacit pe cele 53 de pagini cu care acest guvern a venit in fata Parlamentului si cere un vot de incredere”. “Nimeni nu poate spune ca sunt antimaghiar si chiar cred ca acum locul UDMR este in opozitie. Nu e nimic antidemocratic si antimaghiar in asta”, a ripostat Ponta. Imediat dupa anuntarea rezultatului in plen, noii ministri, in frunte cu premierul Victor Ponta, au luat calea Cotroceniului, pentru depunerea juramantului.[poll id=”255″]

author avatar
Simona Badulescu
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger