AcasăNewsFotbalisti de la Gaz Metan Medias, audiati la DNA

Fotbalisti de la Gaz Metan Medias, audiati la DNA

Gaz Metan Medias a retrogradat din Liga I la finalul sezonului 2014-2015, dar oficialii clubului au pornit un scandal de amploare dupa ce au acuzat ca mai multe partide au fost dubioase.

Printre meciurile vizate se afla, insa, si partida FC Brasov – Gaz Metan Medias, din ultima etapa, meci incheiat la egalitate, 0-0. In urma meciului respectiv si a victoriei obtinute de Concordia Chiajna, 3-2 cu Petrolul Ploiesti, mediesenii au retrogradat in dauna formatiei din Chiajna.

Cei de la Gaz Metan Medias sustin ca adversarii lor din ultima etapa au fost premiati dupa modelul „Valiza”, fiecare fotbalist de la FC Brasov incasand cate 2.500 de euro. Se spune ca banii respectivi ar fi fost trimisi chiar de catre cei de la Chiajna, prin intermediari.

„La Brasov s-au intamplat lucruri care nu sunt compatibile cu etica sportiva. FRF trebuie sa ia masuri. S-au impartit bani tuturor jucatorilor de la FC Brasov. Inclusiv antrenorii au participat. Stateau in sir indian si isi primeau banii, cate 2.500 de euro. Cei care trebuie sa se ocupe de acest caz clar de coruptie in fotbal sa o faca. Am fost intrebat daca am probe. Eu intreb altceva: oare patronul sau presedintele unui club isi premiaza echipa daca retrogradeaza?”, a fost mesajul transmis la vremea respectiva de Ioan Horoba, presedintele clubului Gaz Metan Medias.

Zvonurile au fost amplificate de faptul ca Marian Constantinescu, unul dintre cei mai buni jucatori de la FC Brasov, a ajuns, ulterior, chiar la Concordia Chiajna.

Intre timp, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa demareze o ancheta pentru a afla exact ce s-a intampla in sezonul de fotbal 2014-2015. Un prim pas a fost facut miercuri, cand la DNA au fost audiati fotbalistii Costin Gheorghe si Alexandru Muntean.

Muntean a jucat o repriza in meciul de la Brasov, iar Costin Gheorghe nu a prins formula de start. Procurorii au vrut, insa, sa afle ce stiu cei doi fotbalisti despre partida respectiva, dar si despre alte meciuri dubioase.

Iar surse judiciare, citate de stirileprotv.ro, anunta ca este posibil sa avem parte de un dosar mai tare decat cel al Transferurilor sau decat Dosarul Valiza.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger