AcasăNewsFotbalist român, martor la dezastrul provocat de cutremurul din Turcia. Cum a...

Fotbalist român, martor la dezastrul provocat de cutremurul din Turcia. Cum a scăpat Alex Maxim de tragedie

fotbalistFotbalist român, martor la dezastrul provocat de cutremurul din Turcia. Cum a scăpat Alex Maxim de tragedie

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria.

La echipa din Gaziantep, epicentrul cutremurului din Turcia, evoluează și un fotbalist român, Alex Maxim (32 de ani), internațional cu 55 de selecții și 6 goluri pentru naționala României.

Alex Maxim evoluează la o echipă din Gaziantep

Alex Maxim, fotbalistul celor de la Gaziantep, nu s-a aflat în zona seismului puternic din Turcia care a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Alex Maxim a preferat ca cele două zile libere de după meciul de campionat de duminică, Antalyaspor – Gaziantep (1-0), să le petreacă în Germania, la Stuttgart.

„A fost plecat, nu a fost la Gaziantep. Mare noroc a avut, a avut nevoie de câteva zile pentru a-și rezolva niște probleme personale în Germania. Urmăresc la tv ce se întâmplă acolo, e prăpăd”, a declarat pentru ProSport Florin Maxim, fratele fotbalistului.

Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani în Turcia, iar replici au avut loc în regiune, surpând case şi scoţând oameni în stradă. Sunt raportate peste 600 de decese, iar mii de oameni au fost răniți.

author avatar
Andreea Vlad
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger