AcasăNewsFostul senator Sorin Rosca Stanescu: "Romania a ajuns o Republica a procurorilor"

Fostul senator Sorin Rosca Stanescu: „Romania a ajuns o Republica a procurorilor”

Condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, pentru infractiunile comise in dosarul „Rompetrol”, fostul senator Sorin Rosca Stanescu are timp sa publice, de dupa gratii, diferite materiale pe blogul sau personal.

Iar ultimul, postat chiar duminica, reprezinta un atac dur la adresa Directiei Nationale Anticoruptie. Printre altele, Sorin Rosca Stanescu sustine ca „Romania a ajuns o Republica a procurorilor”.

De asemenea, Sorin Rosca Stanescu sustine ca „marja intre cercetarea sub arest si arestul la domiciliu creeaza un spatiu pentru incredibile abuzuri, dar si favoruri”.

„Sa spunem ca impotriva a doua persoane diferite exista indicii rezonabile ca ar fi savarsit aceeasi fapta de coruptie. Sa presupunem, fie ca ambele persoane sunt vinovate, fie ca ambele persoane sunt nevinovate. Ei bine, asa cum functioneaza lucrurile, nu este deloc exclus ca o persoana nevinovata sa stea, mult si bine, supravietuind sau nu conditiilor subumane din arestul politiei sau sa stea, bine mersi, tot vinovata sau nevinovata, acasa. Atentie! In final, intre cele doua persoane se creeaza o enorma inechitate. Fie ca sunt vinovate, fie ca sunt nevinovate. Una va sta, sa spunem, o perioada, extrem de lunga, in beci, cealalta va sta o perioada, extrem de lunga, in confortul de acasa. Si, atentie! Celui care a stat la beci i se scade respectiva perioada, daca va fi gasit vinovat, din pedeapsa. O parte din pedeapsa, el a facut, de fapt, o puscarie mai grea decat puscaria propriu-zisa. Dar si celui care sta in arest la domiciliu, teoretic, pe o perioada echivalenta cu pedeapsa, i se scade, la fel, durata. Ceea ce inseamna ca pentru aceeasi fapta, cu acelasi grad de periculozitate, o persoana poate sta acasa, iar alta persoana la beci si in puscarie”, sustine fostul senator Sorin Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu este de parere ca „intre cele doua proceduri utilizate intens in aceasta perioada de catre Directia Nationala Anticoruptie, arestul propriu-zis si arestul la domiciliu, exista o mare prapastie. Astfel incat, in mod straniu, o privatiune de libertate se transforma in bici, iar alta privatiune de libertate se transforma in zaharel”.

author avatar
Cristi Ionita
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger