AcasăNewsFostul sef de la APM, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie

Fostul sef de la APM, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie

Remus Mitrea, fostul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, cu executare.

Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Iasi este una definitiva, Mitrea fiind gasit vinovat pentru fapte de coruptie. Fostul sef de la APM Vaslui fusese condamnat, initial, la 10 ani de inchisoare, cu executare, de catre Judecatoria Vaslui.

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi i-au admis, in parte, apelul si au decis reducerea pedepsei initiale cu doi ani.

In dreptul lui Remus Mitrea au fost retinute patru infractiuni: luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani. Procurorii cerusera, initial, 15 ani de inchisoare cu executare pentru fostul sef de la APM Vaslui.

Reprezentantii DNA, citati de romaniatv.net, sustin ca, in perioada 2010-2012, Remus Mitrea, abuzand de prerogativele functiei sale, a pretins de la reprezentantii mai multor societati comerciale sume uriase de bani, pentru a-si indeplini atributiile de serviciu si pentru a emite in favoarea acestor firme diverse documente.

In plus, profitand de functia sa, Remus Mitrea a solicitat si subcontractarea unor lucrari de construire a unor parcuri eoliene.

sursa foto: ziuanews.ro

author avatar
Cristi Ionita
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger