AcasăNewsFostul sef al SPP Dumitru Iliescu, saltat de DNA la Arad

Fostul sef al SPP Dumitru Iliescu, saltat de DNA la Arad

Fostul sef al SPP Dumitru Iliescu, prin intermediul caruia Viorel Hrebenciuc ar fi aflat ca este interceptat de DNA, a fost ridicat de mascati la Arad, la intrarea in tara, si adus la Bucuresti pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie.

Dumitru Iliescu a fost luat pe sus si adus la DNA Bucuresti

Dumitru Iliescu s-a intors in tara ieri, fiind preluat de mascati si procurori in baza unui mandat de aducere pentru a fi prezentat in fata anchetatorilor de la Bucuresti. La inceputul saptamanii, fostul sef al Serviciului de Protectie si Paza spunea ca a fost contactat, luni dimineata, de un subinspector din cadrul DNA, pentru a fi invitat la sediul institutiei, la ora 12.00, insa i-a spus acestuia ca nu se afla in tara si ca revine sambata in Romania. Iliescu mai spunea atunci ca i s-a comunicat ca este suspect intr-un dosar penal.

Perchezitii la biroul lui Andrei Hrebenciuc

Procurorii DNA au facut, la inceputul saptamanii, perchezitii la locuinta lui Dumitru Iliescu si la alte adrese din Capitala, in dosarul in care Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru fapte de coruptie, una dintre acuzatii fiind ca ar fi apelat la fostul sef al SPP, pentru a afla daca este interceptat de DNA. Potrivit procurorilor, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc ca, prin intermediul unui angajat al DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, astfel ca deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicitatii. In schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica, mai spun procurorii anticoruptie.

De altfel, procurorii DNA au efectuat, ieri, perchezitii si la biroul din Bucuresti al lui Andrei Hrebenciuc, precum si la birourile unor avocati care ar fi vizati in acelasi dosar.

author avatar
National
801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger