AcasăNewsFostul sef al Postei Romane, inca 10 ani si 6 luni de...

Fostul sef al Postei Romane, inca 10 ani si 6 luni de inchisoare

Fostul director al Postei Romane Mihai Toader a mai capatat o condamnare. Tribunalul Bucuresti a pronuntat, ieri, sentinta in dosarul in care Toader a fost acuzat de abuz in serviciu in legatura cu achizitionarea unor produse informatice la suprapret. Astfel, Mihai Toader a primit 10 ani si 6 luni de inchisoare pentru un prejudiciu de 6,5 milioane de euro.

In prezent, Mihai Toade este incarcerat pentru a ispasi pedeapsa primita in dosarul asigurarilor pentru angajati

Prin aceeasi decizie, au fost condamnati si fostul director executiv economic al Companiei Nationale Posta Romana, Emanoil Lepadatu, fostul director executiv dezvoltare strategica, Andrei Marinescu, si fostul sef al Departamentului IT in CN Posta Romana Vasile Barbulet, toti trei primind tot cate zece ani si sase luni de inchisoare, pentru abuz in serviciu. Conform hotararii mentionate, cei patru fosti directori trebuie sa achite Companiei Nationale Posta Romana 6.583.000 de euro cu dobanda legala aferenta de la data savarsirii infractiunii si pana la achitarea integrala a debitului. Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata cu apel.

Preturi supraevaluate de 12 ori

In decembrie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Dan Mihai Toader, Emanoil Lepadatu, Andrei Marinescu, si pe Vasile Barbulet pentru ca „si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in contextul organizarii si derularii achizitiei si implementarii unor produse informatice de la firma Data Tech Business Solutions Ltd Cipru”. Produsele au fost cumparate la un pret supraevaluat de 12 ori, in lipsa fondurilor proprii aferente si fara indeplinirea in totalitate a obligatiilor contractuale de catre furnizor, paguba produsa patrimoniului CN Posta Romana fiind estimata la 6.583.000 de euro, a aratat DNA. Reamintim ca, in urma cu trei luni, Mihai Toader a fost condamnat, alaturi de Maricel Pacuraru, printr-o sentinta definitiva, la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

author avatar
Nicole Ionescu
1.210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger