AcasăNewsFostul sef al Politiei Rutiere Cluj, doi ani si 11 luni de...

Fostul sef al Politiei Rutiere Cluj, doi ani si 11 luni de inchisoare

sursa foto: citynews.ro

Alexandru Muresan, fostul sef al Politiei Rutiere Cluj, a fost condamnat, vineri, la doi ani si 11 luni de inchisoare cu executare.

sursa foto: citynews.ro

Muresan a fost acuzat de mai multe infractiuni de inselaciune, magistratii de la Curtea de Apel Cluj condamnandu-l pe fostul sef al Politiei Rutiere Cluj si la plata unor despagubiri catre BRD.

Muresan a fost acuzat de doua infractiuni de inselaciune, doua infractiuni de uz de fals si cinci infractiuni de fals in declaratii, el fiind obligat sa plateasca aproape 84.000 de euro catre BRD.

Decizia nu este insa definitiva, fostul sef al Politiei Rutiere Cluj avand posibilitatea sa depuna o contestatie. De altfel, reprezentantii lui Alexandru Muresan au precizat ca aceasta va fi depusa imediata dupa ce magistratii finalizeaza motivarea hotararii.

Muresan, care a fost adjunct al sefului IPJ Cluj, Ioan Pacurar, a fost gasit vinovat de falsificarea adeverintei de salariu, dar si pentru ca a inselat BRD cu peste 245.000 de euro.

Comisarul sef castiga 4.875 lei lunar dar, in 2008, si-a trecut pe adeverinta de salariu un venit 8.875 lei lunar, iar in baza documentelor respective a primit un credit de 200.000 de euro de la BRD si a putut sa cumpere un teren in Cluj, teren pe care ulterior si-a construit o casa.

author avatar
Cristi Ionita
1.283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger