AcasăNewsFostul sef al Politiei de Frontiera Siret, retinut pentru luare de mita

Fostul sef al Politiei de Frontiera Siret, retinut pentru luare de mita

Fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret, comisar sef Nelu Fediuc, a fost retinut, sambata dimineata, de procurorii DNA Suceava, pentru luare de mita in forma continuata si influentarea declaratiilor.

„Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2008-2012, inculpatul FEDIUC NELU, in virtutea atributiilor de serviciu a asigurat protectie in Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau tigari prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, si cu sustragerea de la plata taxelor vamale”, transmite DNA.

Se pare ca, pentru a beneficia de aceasta „protectie”, persoanele respective achitau cate o taxa lunara care a fost stabilita initial la suma de 200 de dolari/lunar, dupa care a fost marita pana la 500 – 1.000 euro/lunar, la cererea lui Fediuc.

In schimbul aceleiasi „protectii”, in intervalul februarie – august 2008, inculpatul Fediuc Nelu ar fi beneficiat si de favoruri sexuale din partea unei martore denuntatoare.

In perioada lunii septembrie 2008, inculpatul Nelu Fediuc a incercat sa o determine pe martora denuntatoare, sa-si retraga denuntul, in dosarul pentru care a fost trimis in judecata, oferindu-i in schimb suma de 12.000 euro.

De asemenea, in perioada iunie – 07 iulie 014, prin intermediul inculpatului Robu Gheorghe, trimis in judecata in acelasi dosar, pentru infractiuni de coruptie, a incercat sa determine un alt martor denuntator prin metode de intimidare, sa-si retraga denuntul formulat impotriva sa, a altor vamesi si ofiteri de politie de frontiera.

author avatar
Alina Costache
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger