AcasăNewsFostul sef al Garzii Financiare Dambovita, trimis in judecata pentru luare de...

Fostul sef al Garzii Financiare Dambovita, trimis in judecata pentru luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Bogdan Sebastian Birtu, fostul comisar-sef al Garzii Financiare – Sectia Judeteana Dambovita, acesta fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de DNA, procurorii arata ca, in 3 mai 2012, in calitate de comisar-sef, inculpatul Birtu a primit de la un denuntator un autoturism marca Volkswagen Tiguan, in valoare de peste 24.000 euro pentru a nu mai dispune subalternilor sai efectuarea unor actiuni de control la firmele acestuia.

„In 2011, inculpatul Birtu a dispus comisarilor Sectia Judeteana Dambovita sa efectueze un control de specialitate la o societate comerciala, unde auditor financiar si cenzor era un cunoscut de-al denuntatorului. Actiunea s-a finalizat in decembrie 2011, cand Bogdan Birtu in virtutea atributiilor de serviciu a inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita o sesizare penala, avand ca obiect savarsirea mai multor infractiuni, printre care evaziune fiscala, spalarea banilor etc., soldate cu un prejudiciu estimat de aproximativ un milion lei, reprezentand TVA aferent livrarilor intracomunitare nereale”, se arata in comunicat.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger