AcasăNewsFostul sef al decorurilor din Buftea, printre retinutii din dosarul MediaPro

Fostul sef al decorurilor din Buftea, printre retinutii din dosarul MediaPro

Unul dintre cei mai importanti oameni din spatele show-urilor precum “Dansez pentru tine” sau “Romanii au talent”  de la Pro Tv se afla printre cei 11 retinuti in dosarul MediaPro.

Vlad Panaitescu este cap de lista in dosarul evaziunii fiscale de la MediaPro

Seful decorurilor din Buftea, Vlad Panaitescu, este cercetat in cazul suspiciunii de evaziune fiscale si spalare de bani de la Studiourile Media Pro.

10 milioane de euro spalati

Vlad Panaitescu coordona echipele care s-au ocupat de decorurile pentru marile productii ale Pro TV “Romanii au talent” si “Dansez pentru tine”, dar si pentru filmele turnate pe platourile de la Buftea. “Modigliani”, “Callas Forever”, “Amen” si “California Dreamin” sunt printre filmele pentru care Panaitescu s-a ocupat de decoruri. Marti, procurorii si politistii au efectuat perchezitii la sediul MediaPro din Buftea si alte 66 de societati comerciale, 11 persoane fiind retinute si urmand a fi duse in instanta cu propunere de arestare preventiva. Anchetatorii sustin ca, in perioada 2009 — 2014, persoanele retinute au conceput si implementat mai multe circuite financiare in scopul fraudarii bugetului de stat, precum si al spalarii si reciclarii sumelor de bani provenind din savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, practicand in acest sens doua moduri de operare. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la suma de 1.500.000 euro, iar sumele supuse procesului de spalare a banilor se ridica la aproximativ 10.000.000 euro.

author avatar
Nicole Ionescu
1.022 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger