AcasăNewsFostul sef al AJPIS Timis scapa de acuzatiile de hartuire sexuala. Reprezentantii...

Fostul sef al AJPIS Timis scapa de acuzatiile de hartuire sexuala. Reprezentantii APFR pun tunurile pe procuror!

Gheorghe Manolache (sursa foto: timisoaraonline.ro)

Mega scandal la Timisoara, unde procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara au decis sa nu inceapa urmarirea penala in dosarul in care personaj principal este Gheorghe Manolache, fost sef al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Timis.

Gheorghe Manolache (sursa foto: timisoaraonline.ro)

Gheorghe Manolache a fost acuzat ca, timp de mai bine de un an, a hartuit-o sexual pe una dintre angajatele sale. Amenintata ca isi va pierde locul de munca daca nu se culca cu seful AJPIS Timis, femeia a cedat si, in cele din urma, si-a dat demisia.

Totusi, inainte de a recurge la un asemenea gest, femeia l-a inregistrat de mai multe ori pe Manolache, cu telefonul mobil, si a depus inregistrarile la dosar in momentul in care i-a facut acestuia plangere penala pentru hartuire sexuala.

Conform pressalert.ro, dupa o ancheta care a durat aproximativ un an, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara au decis sa nu inceapa urmarirea penala pe numele lui Gheorghe Manolache.

Revoltata, femeia s-a adresat Asociatiei pentru Protectia Femeii din Romania, iar juristii acestei institutii au precizat ca ceea ce s-a intamplat este „strigator la cer”.

Juristii Asociatiei au decis sa depuna o noua plangere penala, insa de aceasta data indreptata catre procurorul care s-a ocupat de caz.

„Procurorul care s-a ocupat de dosar, care a instrumentat acest dosar, a dat neinceperea urmaririi penale ignorand, asta e dureros, probele din dosar. Era un probatoriu atat de puternic in acel dosar incat nici macar nu trebuia sa ai studii elementare de Drept ca sa poti sa spui ca pentru omul asta trebuie dat drumul la inceperea urmaririi penale. Este absolut revoltator ce s-a intamplat. Sunt atat de putine cazuri de hartuire sexuala in care femeile au curajul sa faca plangere, au probele necesare ca sa mearga mai departe si, cu toate astea, iata ca institutiile care sunt abilitate in momentul de fata le descurajeaza. Procurorul a ignorat toate probele din dosar si si-a sprijinit motivatia doar pe declaratia agresorului, este jignitor”, a spus Vasile Moldovan, directorul executiv al APFR Timisoara, pentru sursa citata.

author avatar
Cristi Ionita
707 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger