AcasăNewsFostul secretar de stat Ionel Mantog, condamnat la cinci ani de inchisoare

Fostul secretar de stat Ionel Mantog, condamnat la cinci ani de inchisoare

(foto: youtube)

Ionel Mantog, fost director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia si fost secretar de stat in Ministerul Economiei, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, cu executare, in dosarul „Stramutarilor de Lux”.

(foto: youtube)

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, pe Ionel Mantog, fost director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia si fost secretar de stat in Ministerul Economiei, la cinci ani de inchisoare cu executare, la numai o luna distanta dupa ce, acum o luna, se vorbea de o ultima sentinta, de un an si opt luni de inchisoare cu suspendare.

Totodata, si fostul director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, a fost condamnat tot la cinci ani de inchisoare cu executare, in ambele cazuri sentintele fiind definitive.

Potrivit rechizitoriului, citat de TVR Info, cei doi au fost trimisi in judecata in 2006, fiind acuzati de acte de coruptie.

Mai exact, in perioada 2001-2002, Ionel Mantog si Ion Vulpe, avand la cunostiinta ca mai multe imobile urmau sa fie expropriate pentru extinderea exploatarilor de lignit, le-au cumparat la preturi foarte mici, primind in schimbul lor fonduri pentru constructia unor vile.

author avatar
Ionut Zgimbau
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger