AcasăNewsFostul procuror Maximilian Balasescu, 5 ani de inchisoare cu executare

Fostul procuror Maximilian Balasescu, 5 ani de inchisoare cu executare

Arestat pentru favorizarea lui Max Balasescu (foto), Betelie mai este anchetat si in alte dosare

Maximilian Balasescu, fost procuror, a fost condamnat de Curtea de Apel la cinci ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. Decizia nu ste definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Procurorul Max Balasescu a ajuns dupa gratii

Maximilian Balasescu, fost procuror la Parchetul Tribunalului Ilfov, si fost anchetator al vrajitoarelor care au santajat-o pe Oana Zavoranu, a fost condamnat, marti, de catre Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care este cercetat pentru luare de mita.

In acelasi dosar Cristian Marian Ene si Marian Simirianu au primit cate patru ani de inchisoare cu executare, fiind acuzati de complicitate de luare de mita. Decizia luata marti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

In ianuarie 2012, procurorul Maximilian Ion Balasescu, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, a pretins de la un denuntator, cu titlu de mita, „un folos reprezentand o suma de bani care, initial, nu a fost particularizata, urmand ca Ene Cristian Marian si Simirianu Marian sa stabileasca cu denuntatorul suma exacta”, se arata in rechizitoriul citat de Realitatea TV.

Potrivit procurorilor denuntatorul era cercatat pentru inselaciune cu consecinte deosebirt de grave, Balasescu fiind cel care instrumenta dosarul. Acesta a fost anuntat de catre Ene si Simirianu ca, pentru o pedeapsa mai blanda, trebuie sa o dea mita de 300.000 de euro, in doua transe, o transa fiind de 100.000 de euro si alta de 200.000 de euro.

In 31 ianuarie, Cristian Marian Ene a fost prins in flagrant  in timp ce lua de la denuntator, in numele lui Balasescu, sumele de 90.000 de lei si 80.000 de euro, ce reprezentau prima transa a sumei totale pretinse, preciza DNA.

In urma acestui fapt cei trei au fost arestati pentru 29 de zile. Totodata, la sfarsitul lunii februarie Maximilian Balasescu si-a dat demisia din functia de procuror.

author avatar
Ionut Zgimbau
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger