AcasăNewsFostul procuror general Ioan Amarie, cercetat pentru ucidere din culpa!

Fostul procuror general Ioan Amarie, cercetat pentru ucidere din culpa!

Foto: stirirol.ro

Ioan Amarie, fostul procuror general al Parchetului National Anticoruptie (PNA), este cercetat pentru ucidere din culpa.

Foto: stirirol.ro

Pe 5 august, acesta a fost implicat intr-un accident mortal, produs pe DN 2 E85, in apropiere de Focsani. Doua persoane au murit pe loc.

Pe vremea cand era sef al Parchetului din Dorohoi, Ioan Amarie a ucis o femeie pe trecerea de pietoni, a fost acuzat de ucidere din culpa, dar scos de sub urmarire penala pe baza unei expertize tehnice a Laboratorului din Ministerul Justitiei, scrie Adevarul de Botosani.

Simona Frolu, purtatorul de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat, duminica, ca dosarul este de competenta Curtii de Apel Galati, avand in vedere calitatea actuala de avocat a lui Ioan Amarie.

Ioan Amariei este unul dintre cei mai cunoscuti si controversati procurori din Romania, de numele sau fiind legate dosare grele precum dosarul „Flota„, in care a fost cercetat presedintele Romaniei, Traian Basescu, sau dosarul „Pavalache” in care este implicat Adrian Nastase.

In perioada 1980-1999, Ioan Amarie a fost seful Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi dupa care a fost procuror sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava pana la numirea sa ca procuror sef al Parchetului National Anticoruptie (PNA).

 

 

1.071 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger