AcasăNewsFostul procuror general Botos, la DNA, cu lamuriri

Fostul procuror general Botos, la DNA, cu lamuriri

Ilie Botos

Ilie Botos a venit la Directia Nationala Anticoruptie pentru a oferi explicatii, in calitate de martor, in dosarul Gigina.

Ilie Botos

„Nu erau sarcinile mele aspecte legate de dispozitiv”, a subliniat fostul procuror general care, la momentul accidentului in care a pierit politistul Bogdan Gigina, era secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne.

Raspunzand unor intrebari ale reporterilor, Botos a sustinut ca a aflat despre accident „a doua zi” si ca a venit pentru a prezenta „aspecte de ordin tehnic legate de procedurile in situatia asta”.

„Eu n-am avut coloana oficiala”, a mai spus Ilie Botos.

Fostul procuror general a fost audiat in dosarul in care Gabriel Oprea, fost viceoremier si sef al MAI, este acuzat de abuz in serviciu, in privinta folosirii coloanei oficiale, cauza fiind deschisa dupa moartea politistului in varsta de 28 de ani, in urma accidentului de acum doi ani, din octombrie.

508 afisari

1 COMENTARIU

  1. ILIE BOTOS a devenit prietenit cu IZMENARUL Oprea G (nepotul comunistului inflacarat Ghe OPREA – membru al CC al PCR, luptator cu arma in mana la revolutie) ca urmare a evenimentelor petrecute cu ocazia mineriadelor din anii ’90 (ramane spre documentare daca si in timpul evenimentelor din decembrie 1989).In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei unchiul lui ILIE BOTOS, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori ismenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, ambii deveniti parlamentari pt serviciile facute imotriva normalitatii si a umanitatii. Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei.
    Drept urmare a serviciilor făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990, de catre unchiul sau Ilie Botoş peste noapte a fost facut din furier magistrat militar. Desi nu avea experienta Ilie Botoş fiind procurorul militar a condus ancheta în cazul doborârii elicopterului IAR-330, în 23 decembrie 1989, care-i avea la bord pe şeful Inspectoratului General al Miliției române, general-locotenent Constantin Nuţă, (fostul şef al Direcției a IV-a – Contrainformaţii Militare) şi adjunctul său, general-maior Velicu Mihalea. Dosarul fiind soluţionat de acesta în 1994, cu solutia ridicola ca fiind un accident de muncă provocat de echipajul elicopterului. Tot sub directivele lui ILIE BOTOS dus de haturi de ILIESCU ION s-au tergiversat anchetele in dosarele revolutiei si ale mineriadelor.
    În 2002 pe timpul PSD la putere, procurorul militar Ilie Botoş fara merite profesionale a fost numit si procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. În 2003, la vârsta de 38 de ani, a fost avansat la gradul de general de brigadă (fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi numit procuror General al României, funcție pe care a ocupat-o până în 2006, cand a fost trecut in rezerva pentru multiple cauze.
    În 2007 şi 2011, preşedintele Traian Băsescu sub presiunea REEVALUATULUI IZMENAR Oprea G l-a reevaluat si prietenul sau si l-a reactivat şi avansat FARA NUMAR pe Ilie Botoş la gradul de general maior (cu 2 stele) şi general-locotenent (cu 3 stele). A fost numit ilegal consilier la Guvern si Sescretar de Stat la MAI, aspecte care vor fi hotarate de catre instanta competenta.
    REFERITOR la batjocorirea si tergiversarea dosarelor penale ale REVOLUTIEI si ale MINERIADELOR sub directivele procurorului militar ILIE BOTOS si altor MAFIOTI pentru aflarea adevarului cu celeritate si obiectivitate in aceste CAUZE ISTORICE trebuie sa se apleze la TRIBUNALUL militar de la HAGA deoarece in Ro JUSTITIA functioneaza ca un SRL.Aceasta instanta a solutionat si cauza MILOSEVICE CU CELERITATE SI OBIECTIVITATE.
    ASA CA ILIE BOTOS TREBUIE ANCHETAT IN TANDEM CU IZMENARUL OPREA G IN NENUMARATE CAUZE PENALE…………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger