AcasăNewsFostul primar din Botosani, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Fostul primar din Botosani, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta inceperea urmaririi penale pe numele lui Catalin Flutur, fost primar la Botosani.

Edilul este acuzat de comiterea a doua infractiuni de abuz in serviciu.

Oamenii legii sustin ca „in calitate de reprezentant al Consiliului Local Botosani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafata de 130,01 metri patrati, situata in zona ultracentrala a municipiului Botosani, care avea destinatia de alee pietonala, societatii comerciale Belvedere SRL Botosani, in scopul organizarii santierului aferent proiectului ,,Imbunatatirea produsului turistic prin extinderea si modernizarea hotelului Belvedere’, contrar unei hotarari a Consiliului Local Botosani emise in luna mai 2008, care prevedea ca hotelul si parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat”.

De asemenea, procurorii DNA sustin ca, prin actiunile sale, Flutur „a vatamat interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani afectati de desfiintarea unei cai de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu si cartierul Maxim Gorki”.

Mai mult, in 2012, „Flutur a incheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comerciala Belvedere SRL, pentru aceeasi suprafata de teren, pe durata existentei constructiei”.

Procurorii au stabilit ca, astfel, „au fost afectate atat interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani, cat si cele ale Liceului Stefan Luchian al carui teren de sport a fost micsorat cu suprafata de teren aferenta construirii unei noi alei pietonale”.

Audiat, luni, la DNA Suceava, Flutur a declarat ca nu are emotii in privinta acestei anchete.

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger